Annie van Rees

Doe je mee? Geef nu je reactie!

Verjaardagsstress

Het einde van het schooljaar komt eraan. De kinderen zijn moe en willen niks meer doen. Ze  schieten gewoon niet op. En ik wil gewoon vakantie. Maar daarvoor moet ik eerst nog een SUPER kinderfeestje verzinnen voor Rianne (wordt 8). Dat gaat tussen de zwemvierdaagse door. Ja hoor, dat kan mamma allemaal. En dat vindt ze nog leuk ook.

Als andere ouders een feestje geven ben ik altijd heel kritisch. Dat doe je toch gewoon? Dat vinden de kinderen LEUK!

Als ik zelf aan  de beurt ben, heb ik al maanden de zenuwen. Hoe maak ik een leuk feestje? Welke spelletjes spreken aan? Doen alle kinderen wel leuk mee? Op het moment zelf ren ik me rot opdat de kinderen een leuke middag hebben en dus ben ik zelf zo druk dat ik niet eens meer merk of dat zo is. Gelukkig hoor je dat wel ’s terug van een moeder bij school. Enfin, het wordt dus een geweldig feest en dus moet dat volgende keer weer! (eigenlijk vind ik dat zelf ook achteraf.)

‘Gewoon’, gezellig een FANTASTISCH feest thuis. Daar ben ik toch creatief genoeg voor;  dat kan ik toch wel ff organiseren? Wie ik? Ja, ik! Ik- en de kinderen mogen helpen verzinnen en maken (dan kan ik het afmaken, als zij niet meer willen). Da’s voorpret, toch?

De organisatie is eigenlijk heel simpel, als je je geen zenuwen maakt:

 1. Tractatie verzinnen (google is gedienstig en kijk ’s in de winkel rond).
 2. Vaststellen hoeveel en welke vriendinnetjes er mogen komen: de grootte van de tafel bepaalt.
 3. Taart; ofwel cake versieren. Dus: versierstiften enzo kopen (kijk gewoon ’s rond in de supermarkt.)
 4. Ik kijk op internet voor spelletjes en stel me voor hoe die gaan met deze kinderen. Ik stop een lijstje met mogelijkheden in mijn zak en, als ze druk zijn, haal  ik snel ijsjes uit de diepvries!
 5. Knutsel: ik ben deze keer van plan textielstiften te kopen en iedereen te vragen  zelf een t-shirt mee te nemen. Van karton (uit doos van de supermarkt) maak ik sjablonen.
 6. Eten – mijn ervaring is dat de kinderen zo moe zijn dat ze alleen maar knoeien en niet veel eten. Reinout werkt thuis (en is dus stand by) en bakt een stapel pannenkoeken als de kinderen moe en lastig worden.
 7. En natuurlijk een zakje snoep mee.
 8. O ja, en dan nog ons eigen cadeau!

Mijn dochter koos dit jaar als thema: vlinders. Dus heeft zij met haar broertje voor de uitnodigingen vlinders uit knutsel-karton (HEMA) geknipt.  Dus mogen ze zelf cakejes versieren met een vlinder en plak ik vlinders aan de rietjes. Dus moet ik vlinders verwerken in de spelletjes, zoals vlindertje-prik. Dus schilderen ze vlinders op hun t-shirts. Dus eten ze pannenkoeken (en misschien maken ze nog wel stroopvlinders of zouden ze daar geen zin meer in hebben?)

Gelukkig leert juf me vanmiddag vlinders vouwen.

Na nog een ijsje zijn de kinderen dan moe en tevreden en roepen we vrolijk: TOT VOLGEND JAAR! Daar heb ik nu al zin in…

25 juni 2010 - Posted by | Ikke | ,

2 reacties »

 1. Toen je dit schreef had ik de textielstiften al gekocht, hoor 🙂 Lang leve werken in de Utrechtse binnenstad: alles onder handbereik.

  Reactie door Reinout van Rees | 25 juni 2010 | Beantwoorden

 2. Wat ben ik blij dat onze kinderen hier overheen zijn! Zij gaan nu gewoon LANnen en halen een nachtje door, bij voorkeur als wij afwezig zijn. Ik wens jullie veel sterkte met het feestje. Mijn oppas-kinderen zitten gelukkig zo een uur in het badje alvorens zij iets anders willen.

  Reactie door wilma | 29 juni 2010 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: