Annie van Rees

Doe je mee? Geef nu je reactie!

Wie wil Wilders?

Zoals Cohen zegt: de formatie is in goed hollands een zooitje. Jammer dat Wilders daardoor zoveel in het nieuws komt. Zijn harde ongenuanceerde uitspraken zijn best leuk, maar gaan nu echt vervelen. Maar kennelijk verveelt-ie Verhagen en Rutte nog niet, want er is al sprake van een derde onderhandelingspoging. Het lijkt wel of ze  hem echt aardig vinden… Maar kennelijk hebben ze daarbij hard een communicatieadviseur nodig, want anders spat hun achterban uit elkaar. Enfin: dan brengt Wilders eindelijk grenzen aan het licht. Maar goed: de heren babbelen gezellig verder. Dat moet zeker tot Prinsjesdag! Of ze dat nou willen of niet. Want politiek is een hele verantwoording. Veel mensen vrezen echter dat de formatiebesprekingen dit keer uitlopen op een kabinet dat slechts bezig is ‘met het lijmen van breuken en het afstand nemen van uitspraken’ in plaats van  ‘er tegenaan te gaan’. (zie bijvoorbeeld het artikeltje op blz. zes van de Trouw van vandaag.)

Maar ik denk dat dit niet zo’n vaart zal lopen. Het is juist hartstikke goed van de politiek dat ze Wilders regeringsverantwoordelijkheid gaan geven. Want dan moet hij wel dimmen. En bij Ground Zero heeft hij al laten zien dat hij zo slim is nu een rustige speech te houden. Een andere vraag is hoeveel Wilders dan nog kan bijdragen aan  een nieuwe regering. Ik denk dat ze hem snel vergeten. Jammer, voor zo’n mislukte acteur, die zich teveel heeft vastgebeten in zijn rol.

Kortom: op naar nieuwe verkiezingen! Wilt u ook zo graag weer echt stemmen?

17 september 2010 - Posted by | Politiek

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: