Annie van Rees

Doe je mee? Geef nu je reactie!

Minister van onderwijs gevonden? !

De formatie begint dan eindelijk te vorderen. De invulling van de laatste loodjes, namelijk de ministersploeg, verloopt voorspoedig. Want dat was ook niet het moeilijke in deze formatie. Deze invulling is voorzichtig en verstandig. Nou ja verstandig? Helaas is de boodschap van premier Rutte wel: ik heb de beste ploeg, namelijk een met autochtone mannen. En voor het idee is hij dan ook best wel bereid een vrouw te zoeken. Daarvoor is een laatst overgebleven post: onderwijs. Ongetwijfeld is Marja van Bijsterveldt dan een goede, want ze loopt al een tijdje rond op Het Binnenhof. Dus ze weet wat politiek is. Maar verder weet de krant weinig over haar te schrijven, behalve dat haar onderwijskennis, toen ze staatssecretaris werd, klein was (als medewerker onderwijs bij de gemeente Schipluiden had ik geen andere indruk; bij ‘mijn’ vorige werkplek, de gemeente Heteren, was de sfeer wel anders). Verder staat een artikel over haar tussen de artikelen over de discussie over vrouwen en hun voorkeursregeling. Enfin, dat is vast wel genoeg voor een minister!

We wensen Marja van Bijsterveldt dus veel succes met haar nieuwe baan. Er moet veel gebeuren, want het huidige stelsel van onderwijs barst uit zijn voegen. ‘De basis op orde, de lat omhoog’, en dat met de nodige bezuinigingen. Bijvoorbeeld op passend onderwijs. Dat vindt de PVV geen probleem: ‘Het aantal leerlingen met een etiketje is de afgelopen jaren gigantisch gegroeid. Je maakt mij niet wijs dat er opeens zoveel extra zorg nodig is. Deze bezuiniging is echt geen ramp.’ Echter, mensen die goed zijn ingevoerd in het onderwijs en zijn mogelijkheden en problemen, denken daar wat anders over. Kete Kervezee, voorzitter van de PO-raad bijvoorbeeld waarschuwt ervoor ‘En daar zullen alle kinderen last van hebben.’
Maar wij zijn en blijven een kenniseconomie, ook onder dit kabinet.

13 oktober 2010 - Posted by | Onderwijs, Politiek

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: