Annie van Rees

Doe je mee? Geef nu je reactie!

Protest !

De demonstratie tegen de bezuinigingen in het passend onderwijs was hier vlakbij, maar ik heb er niet eens iets van gemerkt. Maar gelukkig lees ik de krant. En bij navraag, bleek mijn man bij Blokhoeve blij te zijn dat hij fietst en niet met de auto in de file moest staan.

Enfin: waar ging het dus over? I

Vaak denk ik dat demonstreren onzin is: de vraag is welk groepje het hardst gilt (of zelfs: kan gillen). De krant pakte inderdaad uit met een foto vol schreeuwende demonstranten. Ik sta er niet bij(ik zeg dan: dit is niet mijn manier – dit past niet bij mij) – ben ik nu lui? Waarom voel ik me niet betrokken bij dit terechte protest? Waarom voel ik me niet thuis bij deze vorm van protest? Een demonstratie is geschreeuw en geen argumenten – soms is dat ook wel eens goed, maar vaak mis ik respect voor de ander, vaak denk ik: wie is er niet en wat speelt er nou eigenlijk? Democratie is ook naar die ander luisteren en rekening houden met wat jij niet vindt.
Enfin: een paar dagen geleden in Nieuwegein riepen mensen uit het onderwijs dat ze ‘verbijsterd’ waren en meer van die zinspelingen op de naam van de huidige minister van onderwijs. Want iedereen is het er mee eens dat er tegenwoordig bezuinigd moet worden, maar iedereen weet ook waar geld bij moet. Maar iedereen heeft zeker gelijk: het is toch een SCHANDE dat we zo omgaan met leerlingen, voor wie het ‘normale’ onderwijs niet genoeg biedt. We zadelen kinderen tegenwoordig maar op met een label ofwel ons antwoord op de vraag waarom deze kinderen ( ze zeggen wel 30 %) vastlopen in de huidige vorm van het onderwijs. En dan denkt onze minister gewoon dat ze die vraag kan beantwoorden door te bezuinigen: leest u bijvoorbeeld eens het interview met haar in Trouw van afgelopen maandag. Snap jij het, snapt zij het? Waarschijnlijk lees ik te weinig, maar ik heb nog nooit een inhoudelijke uitspraak van haar gezien. Ook toen ik voor haar werkte bij de gemeente Schipluiden, vond ik haar aardig, maar was ik het niet met haar eens. Tja, dat blijft het verschil tussen beleid en bestuur, vrees ik.
Maar het blijft knap, geloofwaardig te communiceren dat je een probleem oplost door te bezuinigen. Ga d’r maar ’s aan staan als minister!

15 februari 2011 - Posted by | Onderwijs, Politiek

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: