Annie van Rees

Doe je mee? Geef nu je reactie!

Filosofie begrijpen…

Zaterdag was ik bij de studieconferentie van de Stichting voor christelijke Filosofie ‘de ziel opnieuw – over innerlijkheid, inspiratie en onderwijs ‘ . Ik vond het referaat van prof dr. Van Riessen goed te volgen – en relevant, zelfs praktisch (de workshop ’s middags deed ze dan ook samen met een docent uit het voortgezet onderwijs)

Soms kom ik er wel eens aan toe iets van een filosoof te lezen. Dan voel ik me heel gewichtig dat ik dat lees. Maar eigenlijk denk ik dan vaak: interessant, maar ik snap het niet! Waarom zegt die schrijver niet gewoon in een goed, duidelijk betoog wat hij bedoelt? Wat verbloemt de schrijver met zijn knappe, breedsprakige betoog? Ach ja, moet ik hier tegenover zeggen: in der Beschraenkung zeigt sich der Meister? Wat is nou de boodschap? Mag ik dit redigeren? Of ben ik nou  te flauw?  Enfin, ik geniet echt wel van die franje…

Maar die lezing afgelopen zaterdag van prof. dr. Van Riessen heeft me aan het denken gezet. Ik ben dan ook benieuwd naar haar komende boek.

Eenvoudig, aarzelend door mij gezegd: zij heeft een verhaal, want de christelijke filosofie heeft een boodschap; en daar is een visie die ik deel. Die ik zowaar snap. Is dat relevantie?

photo

21 januari 2013 - Posted by | Ikke, Uncategorized

1 reactie »

 1. Beste Annie,

  ik heb mogelijk een leuke vacature voor je, via linkedin:

  Geachte relatie,

  Kent u iemand die werk zoekt?

  Bij MijnStudent zijn we voor ons vaste kantoorteam op zoek naar een nieuwe frontoffice medewerker voor ca. 24 uur per week. We zoeken een gestructureerde multitasker met pit, die ons commerciële team wil komen versterken en die zorgt dat ons kantoor op rolletjes draait. De volledige vacature is te vinden op http://goo.gl/2XGxu4 Meer informatie over MijnStudent is te vinden op http://www.mijnstudent.nl/zakelijk

  Groet TvL

  Reactie door TvL | 13 maart 2014 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: