Annie van Rees

Doe je mee? Geef nu je reactie!

Kleurrijke puzzelstukjes of kijken

Op mijn zoektocht hoe het mooist te fotograferen, kwam ik dit puzzelstukje tegen:

Al weer een week geleden (ja, ja: druk, druk, druk) was ik op de lezing waar ik in mijn vorige stukje over schreef: kleur, verf en religie van Monica Rotgans. Deze was in het Catharijne Convent te Utrecht bij de tentoonstelling Magische miniaturen. Reken maar dat daar veel moois te zien is! En daar heeft Monica Rotgans veel over verteld, en ook veel dia’s van laten zien – dus ik ga binnenkort in het echt kijken.

Monica Rotgans is schilder, beeldend kunstenaar en fotograaf: zie haar site. Zij is weg van kleuren en weet daar veel over te vertellen. Ik heb dan ook geboeid geluisterd.

Zij ziet kleur als een universele taal. Kleur is bijvoorbeeld belangrijk voor herkenning en gevoel: denk maar aan een grijs beeldje van een figuur op een kathedraal – als je dit blauw en rood schildert, zie je meteen dat dit Maria is. En groen met geel is natuurlijk de duivel.

Over fotografie ging deze lezing niet, maar goed: google maar op ‘kleur’ en ‘visuele impact’ en je krijgt genoeg hits.

En dat doet me dan ook denken aan de discussies op maandagavond: moet je die foto bewerken of ga je voor het ‘natural light’, wil je kleur of zwart-wit? Maar ook dat laatste is goed, want volgens sommigen (zoals Wikipedia) zijn ook zwart en wit kleuren.

Enfin: op 30 april kunnen we bij Fotogein foto’s bewerken en zullen we samen beslissen of we kleur of zwart-wit willen; of blijft dat een kwestie van individuele smaak bij de individuele foto? Benieuwd:

 

                                                                              Deze foto is van mijn tuin: dat heet perspectief: ik ging er alleen maar even voor door de knieen -en nu is mijn man onder de indruk van het resultaat!

 Overigens is er nu, 1 dag later, nog meer kleur: de vergeet-me-nietjes  bloeien nu ook!

12 april 2018 - Posted by | fotografie

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: